rss
email
twitter
facebook

Friday, April 30, 2010

orang kaya bagi lembu…

salam geng blogger..

wahh bertuah tul aku kali ni sebab julung-julung kali nya ada orang kaya baru dari kg sg,isap bagi lembu.. lembu tu..bukan lebaga hokeyy..jimat balaja aku nak buat kenduri kawin nanti..trima kasih kat kak dahlia sebab memberanikan diri untuk memberi aku lembu..jantinanya masih samar lagi.. ingat kalau pagi esok lembu ni sampai aku nak cek dulu.. boleh buat baka lak.. haha kayo den….

lembuwasiat_thumb2ini die lembu yang diwasiat kan untuk aku.. gemuk molek nih

disebab kan kak dahlia dah beri lembu nih maka aku telah siapkan kandang untuk lembu nih.. baru la lembu ni ada masa depan yang cerah dan ada perlindungan..hahaha

 

kandanglembu

tadaaa… penat weh buat kandang nih…

 

Selain daripada kena jaga lembu ni bebaik, aku dikehendaki juga menjawab beberapa soalan sebagai bukti kasih sayang aku pada lembu ni..

1.Thank & link the person that gave you the cow (JGN LUPA COPY PICTURE SEKALI)

Thanks kepada kak dahlia yang berani berani memberi tanggungjawab ini kat pepijoe.. kene resign kerja la gni bab nak jaga lembu nih..

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau7 paling tak active..hahaha

sedar tak sedar lembu aku ni dah membiak dengan pantas dan efisyen nye.. so aku nak pass la kat korang lak.. blajo2 la hidup cam orang kampung yerk..

  • awek cute yg ske ckp bullshit…l0veyd0veyd00.. haha jgn marah yerk
  • awek kembor sporting… anis hamzah
  • blogger yang slalu menjadi org pertama komen entri aku..wanie..haha
  • toke blackberry yang pemurah.. TTT
  • bro mario yang asyik mencari cendawan kat pankin..
  • bro cha,on yang hensem bergaya..
  • akuvision  macho dengan tag line bile aku menjaga lembu….eh da tukar ka

 

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat

- orang kaya yang pemurah.. tp yang pasti die slalu pening lalat bab tu la die wasiatkan lembu kat aku.. aduss. aku lak yang pening

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv

- jarang tgk tv skang ni… klu tgk pun kat kedai makan jerk

- potong kuku

- sembang ngan mmb umah

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan

- lidah lembu

- belalang.. masa blk kg kecik2 dulu.. dak kat kg yang ajor.. hahah

- tak hengat da wehhhh

6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK

- 476 org jerk….

7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...

erm klu nak cite nih kene buat 1 entri bab panjang sgt. haha

pada geng2 yang dpt lembu nih blaja la menjaga lembu dengan ikhlasnya..haha >_<

10 comments:

Chaon Cornerz said...

uisho... kene tagged lak.. huhhu.. TQ2..

pijoe said...

jgn lupe claim bro.. kang abis kebun org die belasah..haha

akuvision said...

Aku pun kena jugak ke?
Tiffany Eugenio AKA Tiffyiffyiffy

.::WaNiE::. said...

aku nak nangis lah huhuhu

DaHLia said...

aha....siap kandang tu.. :)

Fakhrur Razi said...

adeh.. dgn fokosnyer ak bce
igtkan lembu tol2 =.="

TTT said...

tomeynye lembu tu..hehe
tq pepijoe mucuk

Mario said...

kene jugak...haha
apsal lak chaon ensem bergaya...aku tak?haha

pijoe said...

aku visio:: mesti la kene.. huhu.. jaga tu.. wasiat dr org kaya pening lalat.haha

wanie:: taknak bele ko jual jerk.. ley wat beli .........haha

fakhrul:: thankz bro..hee

TTT:: agak2 ley tuka ngan BB tak? kuikui

mario:: ko tak ensem bergaya tp comel...kahkah

bungaLily said...

lalalaa~

Post a Comment