rss
email
twitter
facebook

Wednesday, April 21, 2010

Tahukah korang??

 

salam kawan…

kita dan web rangkaian sosial memang la tak dpt nak dipisahkan sebab kebanykan kita lebih suka berhubung dan bersosial melalui web rangkaian sosial.

erm banyak rupenyer web rangkaian sosial yang di bangunkan dan yang paling kita familiar adalah seperti FACEBOOK.

so kat sini aku list kan lagi 20 web rangkaian sosial yang wujud kat muka bumi yang mana boleh dilawati secara atas garisan (online) hakhak..

 

fb Myspace_Logo twitter

  1. Facebook.com
  2. Myspace .com
  3. Twitter
  4. Linkedln.com
  5. classmate.com
  6. Ning.com
  7. Bebo.com
  8. HI5.COM
  9. Tagged.com
  10. myyearbook.com
  11. Multiply.com
  12. freindster.com
  13. meetup.com
  14. Blackplanet.com
  15. Gaia online
  16. Piczo
  17. Orkut.com
  18. fotolog.com
  19. skyrock.com
  20. badoo.com

haaa.. pe macam? banyak tak?? kahkah.. so bersosial la sampai lebam erk.. tapi walaupun web-web sosial camni wujud janganlah kite lupa kepada tanggungjawab dan kehidupan seharian.. jangan la asyik hanyut bersosial sampai seme keje tak setel okeh dan orang yang tersayang terabai…ciao.

 

p/s:: sumber dipetik dari majalah pc april 2010.

12 comments:

.::WaNiE::. said...

eii larat ke nak layan bebanyak huhuhu

PruBSNTakaful said...

bleh koma aklau layan semua nie..

pijoe said...

layan kan jerk.. kire 1 web sosial 1 akaun..haha

Matt said...

plurk.com pon ade gak..fesbuk pn dah cukup bg aku :)

kakngah said...

dulu layan gak frienster
skrg dh delete dh..

FyZa said...

haha..fb ngan blog pun x t'layan..hoho

aienzunnur said...

byk nye...
kalau lyn semua..lebamtgn..=p

[♣]sara®sites™ said...

hohoho..
byk giler ek.. =P
tak larat den..
pijoe sorang2 jer lah yg bersocial..
hehe.. =D

pijoe said...

matt tq 4 new info..
haha korang jgn join black planet t da ler.. untuk negro sj taw..hukhuk

miya_hana said...

uittt~
byk tu....
sib bek aku bukan jenis addict kt bende2 alah ni...
:D

pijoe said...

fb pun da cukup menggiankan..hahaha

iniAku said...

ak tetap ngn frendster..x larat lyn fb dah.huhu

Post a Comment