rss
email
twitter
facebook

Tuesday, March 23, 2010

Jatuh Cinta

hye blogger….

Dalam seminggu ni aku ngadap blog nih ,mencari ape lg yg tak kene ngan blog aku ni dan ape lagi nak buat untuk wat lagi gempak (cewaHH cam bgs jerk statement)..

Ari2 pegi blogwalking kat blog2 korang untuk cari sumber inspirasi baru..huuuhhhuu :P sedikit sebanyak dapat jugak la idea tapi belum boleh post lagi sebab nak belajar lagi banyak… selepas berjalan n merantau2 dari 1 blog ke blog yg lain br aku taw rupe2nyer skop untuk penulisan blog ni banyak dan besar.. bergantung pada idea kita sendiri camner nak mencorakkannya..

blog1

Ade blogger yang meluahkan perasaan(jiwang habis nih), ade yang memberi tips2 yang berguna untuk kita semua (otai), ade yang promote produk masing2 (bisnes nye org), ade yang wat untuk medan muat turun(ni yang aku ske) dan banyak lagi…semua bergantung pada diri kita sendri..

Blog nih boleh dapat duit ker??

Ramai yang tanyer soklan ni aku.. dan dengan selambe nyer aku jawab BOLEH.. huhu.. aku yg newbie ni pun masih lagi nak belajar mende2 ni seme…. mana taw untung sabut timbul kan…secara asasnya dari pemahaman aku sendiri kita blh menjana pendapatan sampingan dengan meletakkan iklan-iklan pada blog kita… syarikat pengiklanan yang amat la femes nyer adalah nuffnang dan innity…..baguskan…. sambil online sambil cari pendapatan sampingan.. jgn lupe klik yer…

Dah bnyk otai2 blogger menceritakan tentang hal ni dan klu nak faham lagi lanjut rajin2kan google kat blog2 yer….

Rase mcm da jatuh cinta jer ngan bolg.. hehehe…. papepun sebagai pendatang baru aku berterima kasih pada kak dahlia and the geng sebab bnyk bantu aku.. thank all

p/s:: jth cinta pada klik klik klik…. :P

22 comments:

DaHLia said...

wahhh glemer aku di situ..hahaah kamu harus link tu..kikikiki

pijoe said...

huhu..kasi up sket hidung tu.. kasi kembang..

ayu said...

yeahh bagus tu...saya juga bdk baru bljar...same2 la kita blajar klik2...huhu

pijoe said...

tq ayu.. moh klik moh.. huhu

.::WaNiE::. said...

walaupun dah lama 2tahun lebih berbelog, tapii saya masih baru

sebab baru register nuffnang seminggu lebih.

baru join geng blogger

baru masuk innit nuffnang

dan baru rajin cari traffic hahah

Gadis H said...

baru join blog erk... selamat berblog.... tp saya pun xla dh lm sgt berblog... bln10 ni br masuk setahnun...

Matt said...

selamat dtg ke dunia blog :)

pijoe said...

mohon tunjuk ajar dr rakan2 yer....

ayu said...

same2 lah kita mengajar dan di ajar

pijoe said...

sesame ayu..ngah plan nak wat post br.. same2 kite tgu... :P

iidyLL iceneSS said...

singgah ptg..hye...digi nuff...:)

pijoe said...

tq iidyll.. pyh tul nak sebut name tu... heee

iidyLL iceneSS said...

nk sebut..e-dil
pyh ek..huhuhu

apple said...

aha:)
yup.mcm kategori jiwang itu saye punye je.ahah
bebas ye menulis blog cuma jgn luahkan perasaan mengata org je.sgt mencerminkan keburukan diri sendiri.lagipun tak baik aib org:)
rajin2 klik nuff ye.

pijoe said...

owh edil... kan senang nak bace. hehehe... just kidding :P

da te niat pun nak kate kat sape2 cik apple.. just mencari ilham dengan blogwalking.. huhu..
klik cni jgk yer..

~roslinda~ said...

tQ 4 drop by~
^^

ellis suriyani said...

hehehe..nanti leh ajar elis plak.. :D

Billet-DOux said...

blog is the best! :)

pijoe said...

mmg best.. huhu.. sampai taknak tido.. hahaha

ѼAkU_BeBaS_BerFiKiRѼ said...

bagus!!! blog itu best...blog itu sangap! hehe... follow u...

Nurul Harun said...

heehehe.. :p

pijoe said...

tq all.. meh2 support menyapot..haha

Post a Comment